Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Михаил Петров празнува 70-годишен юбилей с пет представления през октомври

На 8 октомври Михаил Петров навърши 70 години, 47 от които на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. По този повод ще го гледаме в пет представления през октомври. Това са "Мнимият болен" от Жан Батист Молиер на 16 октомври, "Обир" от Джо Ортън на 17 октомври, "Лунатици" от Кен Лудвиг на 18 октомври, "Един безумен ден" от Бомарше на 19 октомври и "Аз плащам" от Ив Жамиак на 24 октомври.

Повече от три десетилетия след премиерата на "Сватбата на Фигаро" и година, след като самият той постави като режисьор спектакъла под името "Един безумен ден", Михаил Петров ще облече костюма на бръснаря-шегаджия като специален комплимент към публиката. Представлението на "Един безумен ден" на 19 октомври на голяма сцена ще бъде гала спектакълът сред представленията с много изненади, една от които е именно появата на Михаил Петров във финалния монолог на Фигаро.

Другата е, че подава ръка на млада актриса. Точно по този повод Михаил Петров се обърна към своите почитатели в специално създадената, по повод юбилея му, лична фейсбук страница с призив да направят заедно този празник малко по-различен. Като помогнат за кариерата на младата и талантлива актриса Вероника Янакиева, с която животът го среща случайно, но в подходящия момент.

"Дълго мислих как да превърна този момент в нещо повече от личен юбилей и театрален празник. Искаше ми се чрез това събитие всички заедно да създадем един радостен спомен във времето и да сме част от осъществяването на една мечта, мечтата на Вероника Янакиева, актриса и както тя определя себе си "творчески пътешественик в различни измерения.

Затова ви каня да отпразнуваме моя личен юбилей на 19 октомври с нещо различно от цветя и подаръци. Това не е благотворителна кауза. Това е част от радостта и вълнението, които ще споделим заедно. Ако желаете да бъдете съпричастни, ще поставим дарителски кутии във фоайетата на театъра преди спектаклите от моята юбилейна програма".

“Със събраните средства Вероника ще може да закупи нова спортна инвалидна количка, която ще й помогне за превъплъщенията й на сцената”, призова Михаил Петров. Радио София също събра емоциите и вълнението на Михаил Петров непосредствено преди първия от спектаклите, в които ще го гледаме - чуйте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна