Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Картина от изложбата "Леки рисунки с тежък характер"
КОНЦЕРТ

В Клуб "Mixtape", зала "B-Side, от 21.00 ч. ще се проведе концерт на чилийската група Follakzoid. Преди тях, на сцената ще излезе дуото Oohs! на Максим Мокдад и Margg Names с техните "Любовни песни от Плутон", издадени това лято.

ИЗЛОЖБА

В галерия "Ракурси" ще бъде представена изложбата "Леки рисунки с тежък характер" на художничката Явора Петрова. По думите на авторката изложбата представя "листове от кухнята", които имат многобройни варианти и са избрани от още по-многобройни сюжети. Eдна от темите е "Акценти". Проект с това заглавие тя представя на същото място през 2010 г. Другата тема е "Метаморфози" по Овидий", а третата - "Опера за три гроша", върху която работи и сега.

В пространството на nOva art space в 18.00 ч. ще бъде открита изложбата на Атанас Яранов - живопис и проф. Емил Попов - скулптура . Изложбата ще покаже на публиката емблематични произведения от колоса на българската живопис Атанас Яранов - Шаро, както и най-новите творби от проф. Попов.

ТЕАТЪР

От 18.30 ч. в театър “Азарян” започва спектакълът “Кралят Елен” по Карло Гоци. Постановката е на Анастасия Събева.

От 19.30 ч. в Нов театър НДК започва пиесата “Антихрист” по едноименния роман на Емилиян Станев. Участват Елена Петрова, Ники Сотиров и други. 

ЦЕРЕМОНИЯ

Тази вечер ще се проведе церемонията по връчване на наградата "Лекар на годината 2019" на Българския лекарски съюз. Номинациите могат да са от регионалните колегии на БЛС, от дружества и от лечебни заведения. Категориите, в които се връчва наградата са: "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност", "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники", "Ти си нашето  бъдеще" (награда за млади медицински надежди на България), "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" и "Лекар на годината 2019".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна