Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

V Международен конгрес по биоразнообразие

Участници в V Международен конгрес на биоразнообразието в София
Снимка: @Nmnhs

Петият международен конгрес по биоразнообразие се проведе от 11 до 13 октомври в Биологическия факултет на Софийския университет. Конгресът беше посветен на решаването на проблемите, свързани с евро-средиземноморското опазване на животински и растителни видове, както и на налагащите се промени в досегашното каталогизиране на животни и растения с оглед на новите природни реалности. 

Биолозите Ростислав Бекчиев и Николай Симов от Националния природонаучен музей при БАН, който е един от основните организатори на събитието от българска страна, разказаха за най-значимите акценти на конгреса.

Нов поглед към проблематиката предлагат и други участници във форума. Проф. д-р Павел Стоев разкрива актуалните измерения на отворената наука в наши дни. Не по-малко актуални проблеми – в контекста на еволюцията на видовете, съвременната екология и таксономия коментират Иван Льобъл от Музея по естествена история в Женева и Антъни Херъл от Националния музей за естествена история в Париж, с които разговаря Катрин Димитрова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени