Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайгър Уудс иска да участва на олимпийските игри

Тайгър Уудс мечтае за Токио.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едно от най-големите имена в историята на голфа и един от най-богатите спортисти в света Тайгър Уудс обяви, че участие в олимпийските игри в Токио догодина е „голямата му цел“, съобщи Би Би Си.

През април 43-годишният американец спечели 15-ия си трофей от „мейджър“ турнир, след като триумфира в Мастърса в Огъста, САЩ. Той е втори по титли след Джак Никлаус, който има 18 „мейджъра“.

„Не виждам много шансове пред себе си за олимпийско участие освен догодина. За Игрите през 2024 г. ще бъда на 48“, заяви Уудс, цитиран от Ройтерс

Заради контузия Тайгър не можа да участва в Рио де Жанейро 2016, когато голфът се завърна в олимпийската програма след 112-годишно отсъствие.

На легендата няма да му бъде много лесно да се класира за Токио. Според регламента директно вземат квоти голфърите от топ 15 на световната ранглиста, но не повече от четири от една страна. В момента Уудс е девети в класацията на PGA, но е шестият американец.

Списъкът за олимпийските игри е от общо 60 състезатели. Останалите места ще се разпределят между страни, които нямат двама или повече участници от топ 15.

Англичанинът Джъстин Роуз спечели златния олимпийски медал в Рио.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна