Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Чилич записа победа №500

Марин Чилич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

13 години след като постигна първия си успех в турнирите от ATP, Марин Чилич стигна до юбилейна победа.

Последното постижение дойде в четвъртък вечер, когато хърватинът надигра своя сънародник Иво Карлович с 6:1, 7:6 (5) на осминафиналите в Москва, за да запише успех номер 500 в кариерата. Шампионът на US Open 2014 е един от десетимата действащи тенисисти, стигнали до тази граница.

„Това определено означава, че се наслаждавам на невероятна кариера. В тура съм от много години и малко или много показвах постоянство всеки сезон. Изиграх много срещи и научих нещо от всяка една от тях. Наясно съм с постиженията и това ме кара да се чувствам изключително удовлетворен, защото усилената работа се отплаща в края на деня. Като цяло, целта ми е да бъда най-добрият, който мога да бъда“, сподели развълнуваният хърватин.

Пред Чилич по брой победи са Роджър Федерер (1229), Рафаел Надал (967), Новак Джокович (878), Анди Мъри (666), Томаш Бердих (640), Фернандо Вердаско (544), Ришар Гаске (537), Томи Робредо (533) и Стан Вавринка (509). 

31-годишният Марин е прекарал общо 191 седмици в топ 10 и достигна до най-високото в кариерата си трето място през януари 2018 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!