Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиански агент твърди, че дал на сър Алекс скъп часовник като подкуп

Сър Алекс Фъргюсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският футболен агент Джузепе "Пино" Паляра заяви пред съда в Саутуърк Кроун корт, Англия, че е дал на сър Алекс Фъргюсън  златен часовник "Ролекс" на стойност 30 хиляди лири като благодарност за помощта му да бъде фиксиран крайният резултат на мач от Шампионската лига, пише британският таблоид "Телеграф".

Според показанията на 64-годишния италианец, ставало дума за двубой с Ювентус. Импресариото в момента живее в Бери, в околностите на Манчестър, но по време на въпросния двубой е имал тесни връзки със "старата госпожа". 

Той е изправен пред съда за даване на подкупи, като от показанията му бяха споменати и други известни имена в английския футбол - Хари Реднап, Стив Макларън, Нийл Уорнък, Антонио Конте и др. От прокуратурата обявиха, че единствен обект на тяхното обвинение е Паляра и засега няма да предприемат действия срещу другите, засегнати от показанията му. 

До съдебното дело срещу италианеца се стигнало, когато през 2016 г. споделил практиките си пред жена, представяща се за бизнесдама, свързана с английски клуб. Това всъщност била журналистката под прикритие Клеър Нюуел.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени