Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България без финалист в първия ден на Гран при по таекуондо

Снимка: БФ Таекуондо

България няма да има финалист в първия ден на турнира Гран при по таекуондо (олимпийска версия), който се провежда в София.

Страната ни за първи път приема най-престижната надпревара, където участват най-силните 32 състезатели в света както при мъжете, така и при жените.  Днес имахме петима представители като Митко Джордежв, Теодор Здравков, Божидар Аврамов и Емилия Тасева загубиха още първите си срещи.

В категория 68 килограма Джорджев отстъпи пред Йо Джен Хуанг (Китайско Тайпе), а Здравков не успя да се противопостави на Карл Ален Николас (САЩ).

В категория 58 килограма Аврамов отпадна от Вито Делакуила (Италия).

При жените в категория 58 килограма Емилия Тасева беше надиграна от Анна Лена Фрьоминг (Германия)

Единствено бронзовият медалист от световното първенство през 2017 година Владимир Далаклиев записа победа в първия мач в категория 68 килограма, като се наложи над Константинос Хамалидис, но във втората отстъпи пред лидера в световната ранглиста Ли Дай Хун, който е има сребърен медал от Игрите в Лондон през 2012 и бронз от тези в Рио де Жанейро през 2016, трикратен световен шампион и носител на 10 златни медала от турнирите Гран при.

„Първият мач спечелих, но не направих такава игра каквото исках. Бях по-мотивиран за втория мач. Това ми беше трета среща срещу Лий Дай Хун. Но този мач тук води класацията за най-лош мач. Фактите говорят, че е много добър. Две години нямаше никаква загуба. Отстрани изглежда, че не е някакъв играч, който може да направи кой знае какво. Когато влезем вътре се усеща колко е опитен, колко е подготвен. Той не е толкова бърз, колкото е мощен“, сподели сред срещата специално за БНР Владимир Далаклиев.

„Не очаквах, че ще завърши по този начин мача. Знаех, че ще е много тежко. Статистиката не беше в наша полза. Сега не се получиха никак добре нещата. Резултатът показва всичко. Направихме бърз анализ – трябва да се работи за сила, за издръжливост. И тук не говорим за това, че сме щели да го надиграем и да спечелим мача, въпроса беше да направим по-добра игра от която се получи“, добави личният треньор на Далаклиев Пламен Трънски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна