Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондонската полиция обезопаси "подозрителен пакет" на улица "Уайтхол"

| обновено на 18.10.19 в 19:48

Лондонската столична полиция обяви в петък, че е преместила и обезопасила "подозрителен пакет" на Уайтхол, улицата, където се намират множество правителствени сгради. Премахната е и блокадата на района.

По-рано днес властите отцепиха района, докато проучваха пакета.

"Полицията е на Уайтхол след подаване на сигнал за подозрителен пакет в 15:01 часа днес следобед. На мястото присъстват специалисти, като районът е отцепен, докато служителите разследват пакета. Наличен е кордон", съобщи полицията.

Десетки полицаи бяха затворили кръстовищата в региона на "подозрителния пакет", като в същото време хеликоптер на лондонската полиция кръжи над тях.

Отрядът за обезвреждане на бомбите пристигнал на местопроизшествието малко по-късно и разтоварил техния проследен робот с дистанционно управление, за да проучи пакета, който се намира в близост до сградата на Агенцията за приходите и митниците (HMRC) на Уайтхол.

Информацията за "подозрителен пакет" идва по-малко от ден преди утрешното ключово гласуване в британския парламент на последно договореното Брекзит споразумение с ЕС. Новата сделка на Великобритания с ЕС беше обявена в четвъртък, но опозиционните партии в Обединеното кралство отбелязаха, че планират да гласуват срещу нея по време на вота в събота.

Парламентарното заседание на Камарата на общините се очаква да стартира в събота около 11:30 ч. българско време. Премиерът Джонсън ще направи официално изявление пред депутати относно постигната с Брюксел сделка, след което ще има 90-минутни дебати, последвани от ключовото гласуване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна