Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море с победа над Витоша

Снимка: БФС

Черно море победи с 2:0 Витоша като гост и се доближи на точка от четвъртия в класирането на Първа лига ЦСКА София. "Моряците" са с актив от 21 точки след 13 мача, а "червените" са с 22 преди неделното гостуване на Локомотив в Пловдив.

Мачът започна далеч по-добре за отбора на Витоша. Първо Цветомир Панов почти си вкара автогол в началните секунди, а в петата минута Венцислав Бонев стреля много опасно извън наказателното поле, но Миодраг Митрович се намеси и запази нулевото равенство.

Варненците отговориха с две опасности. В 17-та минута Георги Купенов изчисти сигурен гол след удар на Исмаил Иса, а секунди по-късно Дани Кики не успя да се разпише от удобна позиция.

Първото полувреме завърши без голове, но Черно море взе своето в началото на втората част. В 54-та минута Родриго Енрике се разписа с далечен шут за 1:0 в полза на "моряците", а 11 по-късно Исмаил Иса догони излизащо центриране и върна топката с глава към Дани Кики, който пък бе точен на празна врата за 2:0.

 Така Черно море спечели срещата и остави Витоша с три точки в класирането.

"Първото полувреме надиграхме Черно море. Най-важният момент в мача беше жълтият картон на капитана им Димов, който според мен трябваше да бъде изгонен. Така мачът се променяше. За жалост, през второто полувреме дадохме инициативата на Черно море и те играха по-добре от нас. Обяснявам си го с многото млади момчета и кадровите проблеми. Като цяло обаче прави чест на нашето ръководство за желанието да играем с българи. Това е пътят, за да възродим родния футбол", заяви след края на мача наставникът на Витоша Енгибар Енгибаров.

 "Първото полувреме бе почти нулево игрово и не успяхме да отговорим на агресията на домакините. Със сигурност видяхме промяна през второто полувреме, създадохме ситуации и вкарахме. В последните 15 минути чакахме мача да свърши, а не биваше. Едно центриране можеше да направи проблем и да влезем в недобра ситуация. Доволен съм от голяма част от второто полувреме, но ако искаме да вървим напред, трябва да променим поведението ни в края. Това е работа на нас, треньорите", коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени