Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър надигра с 2:0 Дунав

Снимка: БФС

Етър победи Дунав с 2:0 в мач от 13-ия кръг на Първа футболна лига, като гостите записаха трета победа от началото на първенството.

През по-голямата част от първото полувреме играта между двата отбора беше равностойна, като почти липсваха сериозни голови положения.

В последните десетина минути домакините нападаха по-често, като в 37-ата минута Любен Николов успя да се пребори за центрирана топка в наказателното поле, стреля с глава, но я изпрати в дясната странична греда.

В началото на втората част отборът на Дунав бе по-активният на терена. Домакините нападаха често, като играта се водеше основно в половината на гостите. При първата сериозна контраатака от страна на Етър Румен Руменов откри резултата.

След гола гостите заиграха по-добре. В 80-ата минута бе отсъдена и дузпа за нарушение на Самуел Инкоом срещу Крум Стоянов, като Красимир Станоев бе точен от бялата точка за крайното 2:0.

Така Етър изпревари Дунав с точка на деветото място в първенството.

Росен Кирилов, Етър: "Не мога да кажа, че сме ги надхитрили. Очаквахме да играят директно, бяхме се подготвили, но имахме и късмет през първото полувреме при двата корнера. Радвам се, че през второто полувреме ги ударихме на контра, както бяхме предвидили. Загърбихме романтичния футбол и преследвахме трите точки на всяка цена, а в крайна сметка ни се получи. След това затворихме добре Дунав, които търсеха гол от статични положения".

Людмил Киров, Дунав: "Загубихме, защото Етър си реализира положенията, а ние не успяхме. Заслужено ни победиха с 2:0. И ние търсехме победата, но допуснахме повече колективни грешки. Поздравявам съперника. Нямаше с какво да ни изненада Росен Кирилов. И двата отбора играха в сгъстена защита, а мачът беше равностоен. Виждаше се, че ще спечели отборът, който вкара първи. В крайна сметка се случи точно така".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени