Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ключовото гласуване в британския парламент по новата сделка за Брекзит е централна тема в печата на Острова.

Планът на премиера Борис Джонсън да получи одобрение на споразумението за Брекзит изглежда ще бъде осуетен, прогнозира "Гардиън". Изданието обяснява, че това може да стане заради съюз на лейбъристите и бивши депутати от Консервативната партия, които стоят зад идеята за отлагане на датата за напускане на Европейския съюз.

Вестник "Индипендънт" посочва от своя страна, че недоволни депутати от Лейбъристката партия са се противопоставили на лидера си Джереми Корбин и са заявили, че ще подкрепят сделката за Брекзит на Борис Джонсън. Очаква се до девет депутати от партията да гласуват с консерваторите, отбелязва изданието.

Бившият финансов министър Филип Хамънд ще настоява Борис Джонсън да докаже, че не се опитва да „измами“ депутатите в подкрепа на „силно завоалиран“ Брекзит без сделка преди гласуването в Камарата на общините, отбелязва вестник "Таймс".

Хамънд, който беше отстранен заради гласуване срещу кабинета в опит да блокира възможността за Брекзит без споразумение, призова премиерът да даде уверения, че ще търси бъдещи тесни търговски отношения с Европейския съюз.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени