Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставки, футболни и политически емоции, протести - акценти от седмицата у нас

Цялото ръководство на БФС подаде оставка, включително Борислав Михайлов, който беше президент на съюза 14 години.
Снимка: БГНЕС

Оставки, футболни и политически емоции, протести и подготовка за местните избори, са част от събитията тази седмица. 

Футболни страсти в София, расистки скандал с международен отзвук, позорна загуба за българските национали и поредица от инциденти с английски запалянковци - това е тъжната равносметка след двубоя България-Англия. Часове преди мача английски футболен фен почина, приет в болница в неадекватно състояние. Имаше бой на английски запалянковци на булевард „Витоша“. На националния стадион „Васил Левски“ Англия би България с 6:0. Националите ни записаха най-тежката загуба като домакин, а България беше водеща тема във всички големи медии във Великобритания, заради нацистки поздрави по трибуните и обидни скандирания към английските играчи, което едва не прекрати мача.

Цялото ръководство на БФС подаде оставка, включително Борислав Михайлов, който беше президент на съюза 14 години, както и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков.

Заради тишината в ефира на програма „Хоризонт“ на 13 септември,Съветът за електронни медии прекрати мандата на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов. Костов смята, че целта на СЕМ е да дестабилизира Българското национално радио. Членовете на медийния регулатор избраха директора на Архивния фонд на БНР Антон Митов за временно изпълняващ длъжността генерален директор. 

Остава седмица до местните избори. Започна транспортирането на бюлетините към областните избирателни комисии.

Започнаха и сигналите за нередности.

Вчера имаше полицейска акция в Несебър. Служители на ГДБОП, Антикорупционната комисия и бургаската жандармерия, обискираха дома на кмета и магазина на съпругата му, търсейки списъци за покупко-продажба на гласове.

Пореден протест на медицински сестри с искане за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

Тази седмица България се сбогува с Милчо Левие, един от най-добрите ни музиканти, прославил страната ни на международните джаз сцени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!