Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кралев: Няма да се кандидатирам за президент на БФС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Снимка: БТА, архив

Министърът на спорта Красен Кралев отрече възможността да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Това коментира той в Русе, където бе на посещение в спортни обекти.

„Нямам никакво намерение да се кандидатирам за президент на Футболния съюз. Казвал съм много пъти – към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Има много работа, която трябва да свърша тук, много ангажименти, които съм поел, които трябва да си ги завърша, няма кой друг да ги завърши. Така че кариерата и бъдещето ми е свързана с министерството“, каза министърът на спорта Красен Кралев.

Той поясни, че във футболните среди има достатъчно много добре подготвени мениджъри, които могат да се справят със задачата да ръководят добре целия съюз.

Ако всичко протече по правилата и има нормален избор на председател на Изпълкома на новия конгрес, държавата ще продължи да помага на футбола, който е изключително важен спорт с голямо социално значение, като усилията ще са вложени най-вече в детско-юношеските школи, допълни още министър Кралев.

По-рано тази седмица цялото ръководство на БФС подаде оставка, включително Борислав Михайлов, който беше президент на съюза 14 години.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!