Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таекуондото с 360-градусова камера и с облекла от нова материя на Игрите в Токио

Слави Бинев и д-р Чо
Снимка: БНР

Навлизането на новите технологии – това ще е акцентът през следващата година в развитието на таекуондото като олимпийски спорт, това съобщи у нас президентът на световната федерация д-р Чо.

„Догодина по време на Олимпийските игри за първи път ще използваме 360-градусовата камера, която ще ни даде 4D изображение. Тествахме я на няколко големи състезания. При нея няма слепи петна за съдиите така, че при видеоповторението ще премахнем субективизма. Всичко ще бъде много точно и акуратно. Целта е най-добрите атлети да не бъдат ощетявани.

Втората голяма промяна е, че ще въведем новото облекло за състезателите. То ще е изработено от нов текстил и ще е от нова материя. Ще го изпробваме на още няколко Гран при турнири и след това ще трябва да го одобрим в Управителния съвет на световната федерация“, уточни д-р Чо.

„Догодина по време на генералната асамблея на световната федерация ние ще изберем най-добрите двама спортисти – мъж и жена от всички Олимпиади проведени до сега. Всички номинирани спортисти в тази класация след това ще бъдат поканени и ще дойдат в България“ , завърши д-р Чо.


Същевременно БФ Таекуондо подписа меморандум за сътрудничество с Южнокорейската таекуондо асоциация. Двете страни стават официален партньор в развитието на таекуондо и корейските традиции и култура в страната.

След подписването на документа и влизането на Слави Бинев в борда на директорите на Световната таекуондо централа (KUKKIWON), българската федерация става един от най-важните фактори в развитието на двустранните отношения между България и Южна Корея, като доказал се посланик в развитието на таекуондо и корейските традиции и култура.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна