Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама за расистките обиди, прекратили мача за Купата на Англия

Футболистите на Харинги Боро напускат терена заради расистките обиди.
Снимка: SKY

Двама мъже са арестувани по подозрение, че са осъществили съвместно нападение на расистка основа по време на квалификационния мач от турнира за Купата на Англия между Харинги Боро и Йеовил Таун, който се е състоял в Северен Лондон, информираха от полицията.

Мъжете, които са на 23 и 26 години, са арестувани днес в Чард и в намиращия се в югозападното графство Съмърсет град Йеовил, като са разследвани за направени расистки коментари по време на мача, се казва още в полицията.

Мачът беше спрян в 64-ата минута заради наличието на расистки коментари срещу футболисти на Харинги Боро, в това число и камерунският им вратар Валери Дъглас Пажета. По него са хвърлени предмети, а също така е плют от фенове на гостите от Йеовил, се казва в информации на британските медии.

"Няма абсолютно никакво място за расизъм във футбола. Мениджърът на клуба Том Луизу и и играчите на Боро решиха да напуснат терена в резултат на обидите, на които бяха подложени", се казва в туитър профила на клуба от Северен Лондон.

"Мачът беше прекратен заради расистки обиди. "Страхотен" следобед, се казва в друг туитър-пост на клуба. Трябва да се каже, че 99.9 процента от феновете на Йеовил Таун са отвратени от случилото се, колкото и ние.

Арестите идват по-малко от седмица след расисткия скандал, в който беше поставен националния отбор на Англия по време на европейската квалификация в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени