Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите в Приморско стигнаха до Светия синод

Снимка: Архив

Светият синод и прокуратурата са сигнализирани за изборни нарушения в Приморско. Местната избирателна комисия е залята от сигнали за неправомерна агитация. Апокрифно разпространяван вестник е причина за едната от жалбите в ОИК – Приморско. В сигнала се описва, че изданието е нелегитимно, няма автор и редакционен колектив.Твърди се, че този вестник се ползва за агитационен материал от участници в местните избори, като не се спазва законът - трябва задължително да се отбелязва от чие име се издава. В сигнала е описано, че така разпространяваният вестник е част от изготвени агитационни материали на една политическа партия и съдържа агитации на кандидати за местната власт с различни гербове, а в него се ползва герб, наподобяващ този на Община Приморско и на него пише „Приморско днес“, което е подвеждащо.

За случая е информирана прокуратурата и полицията, за да издирят извършителя на нарушението, както и Светия синод, защото във вестника има публикувано интервю със свещеник.

Други от сигналите са за плакати, разлепени извън разрешените за това места, както и за такива без обозначение на партията и коалицията, за която призовават за гласуване.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна