Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипът на Леброн Джеймс беше продаден за над 180 хиляди долара

Леброн Джеймс
Снимка: БТА

Баскетболният екип на Леброн Джеймс, с който е играл в гимназията, беше продаден на търг за сумата от 187,5 хиляди долара, съобщиха американските медии.

Въпросните потник и шорти са тези, с които баскетболистът позира на корицата на "Спортс Илюстрейтед" през 2002 година, когато е едва 17-годишен. По това време баскетболистът играеше в гимназията "Сейнт Винсънт-Сейнт Мери" в Акрън, Охайо.

Стартовата цена, която бяха поставили на аукциона, беше 25 хиляди долара. По време на търга са били направени 24 различни предложения. Сумата обаче не успя да надхвърли очакванията на компанията, която предложи екипа на търг. По-рано през месеца организаторите обявиха, че могат да продадат потника на Джеймс за 300 хиляди долара.

Още като ученик Леброн Джеймс бе определян като феномен в играта с оранжевата топка, а кариерата му в НБА само потвърди прогнозите на специалистите от началото на века - крилото спечели три титли, три награди за "Най-стойностен играч" във финалите, още 4 приза за "Най-стойностен играч" през редовния сезон и до момента има 15 участия в "Мача на звездите".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени