Eмисия новини
от 16.00 часа

До 40 дни трябва да приключат ремонтните дейности на моста край Трън

Строителните дейности включват укрепване, разширение, изграждане на нови обезопасителни елементи и полагане на асфалтова настилка
Снимка: Областна администрация Перник

Започна вторият етап от ремонтно-възстановителните дейности на повредения при катастрофа на сръбски ТИР мост на входа на град Трън. Съоръжението се намира на пътя за ГКПП „Стрезимировци”, над река Ябланица, и е строено през 1933-та година. При катастрофата преди две години бяха разрушени предпазните парапети, изградени от каменна зидария.

Републиканският път за Стрезимировци е единствената връзка на територията на област Перник с ГКПП и с Република Сърбия. За да не се пречи на трафика, беше изградено временно съоръжение, което обаче не може да издържи особено високи натоварвания продължително време, каза областният управител Ирена Соколова. Тя припомни, че процедурата по възстановяването на моста временно е била спряна, за да бъдат издадени всички документи, тъй като режимът на възстановяване в предишните месеци е бил в авариен порядък.

Ремонтът възлиза на над 160 000 лева без ДДС и включва укрепване, разширение, изграждане на нови обезопасителни елементи и полагане на асфалтова настилка. По договор срокът за приключване на ремонта е 40 дни.


Още от

Трета жертва на катастрофата

публикувано на 21.11.19 в 15:18