Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стигат ли часовете в курсовете по кормуване

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка
Снимка: БГНЕС

Как нашите шофьори да станат по-внимателни, как да карат по-предпазливо или как шофьорските изпити да се провеждат в контролирана среда.

Пред БНР Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, коментира колко часа са достатъчни, за да стане човек добър шофьор.

„Това, което ние смятаме, ние сме го написали, защото с решение 16 на Министерски съвет от началото на годината на 17 януари, точка 33 в тези решения гласи, че трябва да се изработи нова учебна документация, с която да се подобри обучението на водачи на МПС във всичките категории. Оттогава се въведе една работна група или по-точно започна работа една работна група, която до края на юни месец изработи изцяло нова учебна документация. Съгласен съм за колегите, които казаха току-що (в репортажа преди интервюто – б.р.), че липсват часове за обучение по магистрала, липсват часове за извънградско шофиране. На базата на тази документация бе предложено часовете да бъдат увеличени с 12 часа, където да влезе шофиране в тапа, да влезе шофиране нощно време…“.

Интервюто с Йонко Иванов можете да чуете звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна