Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончев към студенти в МУ в Плевен: Бъдете дръзки

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че Плевен се е превърнал в град в центъра на събитията, поради мащабните инфраструктурни проекти, свързани с него. Той посочи автомагистрала "Хемус" и газопровода, от който идва част от трасето на "Балкански поток". 

Дончев определи още важността на Плевен и заради това, което се случва в Медицинския университет, в който беше гост по повод 45 години от създаването му. Пред студенти и преподаватели той каза:

"Тук има уникален модел, удивително съчетание между висока наука, висококачествено образование, здравеопазване от много високо ниво и възможност за цели нови индустрии. Другите трябва да се учат от вас как да комбинират всичките тези неща".

Атестацията за това са чуждестранните студенти, които са над 1000 от 45 страни от цял свят: 

"Това е реакцията на пазара. Това не е някой държавен орган да се е произнесъл кой е по-добър от друг. Това е еднозначна оценка за високото качество на образованието, най-малкото. И мога да поема ангажимент от името на българското правителство - ще инвестираме. Ще инвестираме, защото всички средства, похарчени тук, досега са давали ясен ефект. Бъдете умни, бъдете смели и най-важното - бъдете дръзки! Нищо не става без дързост".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени