Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските студенти в Русия скоро ще получат право на почасова работа и стаж

| обновено на 22.10.19 в 11:14
Екатерина Захариева с български студенти в Русия
Снимка: Пресцентър на МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е получила уверенията на колегата си Сергей Лавров, че българските студенти в Русия скоро ще получат право на почасова работа и стаж.

На среща с българската общност в Москва тя съобщи, че при разговора й с руския министър на външните работи Сергей Лавров той е обещал възможно най-скоро промяна в законодателството, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи в София.

„Надявам се, че обещанието, което неотдавна пое руската страна –  говорихме за това и с министър Лавров, студентите да имат право на почасова работа и стажове, да се случи възможно най-скоро. Информирани сме, че руската страна има предложение за изменение на съответния закон“, заяви Екатерина Захариева на среща с българската общност в Москва, организирана в посолството ни.

Около 600 български аспиранти и студенти се обучават в Русия, повечето от които в Москва.

Екатерина Захариева получи от колегата си Сергей Лавров документ за безвъзмездно и безсрочно ползване на дипломатическия имот на българското посолство в Москва. На предстоящи консултации между министерствата на външните работи на България и Русия нашите дипломати ще поставят искането ни за облекчения в издаването и получаването на руски визи за български граждани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени