Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Русе настоява за издирване на шофьор-убиец

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че прокуратурата е направила всичко необходимо до този момент и покани на среща близките на загиналия.
Снимка: БНР, архив

Протест с искане за справедливост и по-ефективни действия на полицията и прокуратурата организираха в Русе близки и роднини на Пламен Младенов, загинал след удар от автомобил с неустановен водач.

Случаят е от 9 октомври, когато според полицията около 22 часа 41-годишният Пламен Младенов е бил ударен от автомобил при пресичане на кръговото кръстовище на улиците „Чипровци“ и „Шипка“. Водачът е напуснал местопроизшествието, а пострадалият починал няколко дни по-късно в болницата.

Според роднините му полицията не се е отнесла сериозно към случая и имат опасения, че извършителят ще остане неизвестен.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че разследването по случая продължава. Прокуратурата е направила всичко необходимо до този момент и са предприети всички действия за установяване самоличността на водача на превозното средство.

Георги Георгиев заяви още, че кани на среща утре в кабинета си близките на загиналия мъж, за да им обясни ситуацията, както и действията, предприети от разследващите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна