Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив.

В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в Англия и на 1-ви октомври е изпратен в затвора в Пловдив, а впоследствие е приведен в Затворническото общежитие в Смолян. От наказанието, което Ерелийски има да изтърпи, остават още шест месеца и един ден.

Съдът прецени, че осъденият не се поправил в нужната степен и не е доказал трайно с поведението си, че е осъзнал престъпния характер на деянието си и се е превъзпитал.

Припомням, на 29 август 2009 година Никола Ерелийски цяла нощ се черпил с приятели в заведение, а след това продължили в дискотека. На сутринта се качил зад волана пиян с близо 1, 6 промила алкохол в кръвта. Ерелийски карал „Ауди“-то си със 124 км в час, когато блъснал таксиметровата кола на 37-годишния Радостин Николов. Катастрофата става в района на кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Момина сълза“. Пострадалият таксиметров шофьор починал на 13.11.2009 г.

Днешният съдебен акт е окончателен и не подлежи на протест и обжалване.       


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна