Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утвърдиха Георги Дерменджиев за национален селекционер

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

На свое заседание Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз утвърди Георги Дерменджиев за селекционер на националния отбор на България, съобщиха от футболната централа.

Специалистът, който заменя на поста подалия оставка Красимир Балъков, ще уточни допълнително имената на хората в своя щаб. Той е подписал договор за шест месеца с опция за продължаването му.

Дерменджиев ще дебютира в контролата срещу Хаити у дома на 14 ноември, а на 17-и е евроквалификацията срещу Чехия в София.

Селекционерът е бивш защитник на Славия и Янтра. Като наставник е бил старши треньор на Спартак (Пловдив) и Сливен преди да поеме Лудогорец през 2014 година. Специалистът успя да вкара отбора в груповата фаза на Шампионската лига. През 2018-а е треньор на казахстанския Ордабаси, а през тази година за кратко беше начело на Левски, откъдето беше уволнен на 29 април.

Изпълнителното бюро също така уважи молбата за напускане на мениджъра на съдиите Илонка Джалева и временно отстрани от длъжност председателя на Съдийската комисия Йордан Сталев. Неговите функции ще бъдат поверени на досегашния председател на СК на ЗС-София Костадин Стоичков.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна