Eмисия новини
от 10.00 часа

Работници в ловешко предприятие за електроинструменти не са получавали заплати от месец

Снимка: архив

Работещите в едно от най-големите предприятия в Ловеч за производство на електроинструменти не са получавали заплати от месец март насам, а миналата седмица са били приканени от ръководството да подадат заявления за напускане заради финансовите затруднения на завода. Очаква се близо 300 работници да отидат на трудовата борса. 

Директорът на  Инспекцията по труда в Ловеч Митко Митив потвърди за неизплатените заплати на работещите в предприятието и финансовите затруднения, които изпитва то. Отказа обаче да посочи размера на неизплатените възнаграждения:

„Предприетите действия от Инспекцията по труда са даване на задължителни предписания и последващ контрол за изпълнението им и съответно търсене на административно наказателна отговорност за неизпълнението на задължителтиге предписания“.

От юни 2016 г. до момента Инспекцията по труда е извършила 26 проверки в предприятието, съставила е 16 акта и е издала същия брой наказателни постановления за неизплатените заплати.

От Бюрото по труда посочиха, че ще предложат 250 свободни работни места на напускащите предприятието, ще ги насочат и към съседни общини.

От дружеството поясниха, че ще дадат официална информация следващите дни.Още от

Дефиле на младото вино в Пловдив

публикувано на 15.11.19 в 08:26