Eмисия новини
от 20.00 часа

47 щатски прокурори започват съвместно антимонополно разследване на "Фейсбук"

Четиридесет и седем генерални щатски прокурори от САЩ обединиха сили във вторник за провеждане на общо антитръстовото разследване срещу водещата социална интернет мрежа "Фейсбук" (Facebook Inc.).

Генералният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс заяви, че "компанията Фейсбук" може би е изложила на риск потребителски данни, намалила е качеството на потребителския избор и е увеличила цената на рекламата".

Заедно с експерти по антитръстовото законодателство щатските прокурори проведоха среща в понеделник, за да вземат решение относно възможността за завеждане на съвместно антимонополно дело срещу "Фейсбук".

Самата Летисия Джеймс започна да обсъжда възможността за подобно съвместно проучване на "Фейсбук" още преди две седмици, а в началото на миналия месец тя заяви, че нейният офис започва щатско разследване както на водещата социална интернет медия, така и на Alphabet Inc.- компанията-майка на "Гугъл" (Google).

Новината за мащабно антимонополно разследване доведе до спад на акциите на Facebook с повече от 2% по време на днешната търговия на Уолстрийт.


Още от

Най-четени