Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико с успех в Шампионска лига, Шахтьор и Динамо (Загреб) с реми

Атлетико победи Байер.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Атлетико (Мадрид) се наложи трудно с 1:0 срещу опашкаря Байер Леверкузен в мач от третия кръг на четвърта група на Шампионската лига на Европа по футбол. Испанците са със седем точки и водят с три на Ювентус преди домакинството на италианския първенец срещу руския Локомотив Москва, които играят в момента.

Атлетико стигна до единствения гол в 78-та минута, когато Ренан Лоди центрира по лявото крило към Алваро Мората и нападателят завърши атаката с точен удар с глава.
Така Леверкузен остана на дъното на групата без точки.

Шахтьорк Донецк и Динамо Загреб си размениха на два пъти лидерството, за да завършат наравно 2:2 в мач от трета група. С тази точка двата отбора останаха съответно втори и трети в класирането.

Шахтьор поведе в 16-та минута с гол на Евгени Коноплянка, но Даниел Олмо изравни в 25-та, а точно след час игра Мислав Оршич вкара за 2:1 за хърватите от дузпа, отсъдена за задържане от вратаря Андрей Пятов срещу Марио Гавранович след центриране от ъглов удар. Домакините обаче стигнаха до точката с гол в 75-та минута, когато Алан Патрик подаде прецизен извеждащ пас към Додо, а той дриблира покрай вратаря и вкара за 2:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!