Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона се помири с Атлетико

Антоан Гризман подписа за 5 години с Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският футболен шампион Барселона се помири с конкурента си в Примера дивисион Атлетико (Мадрид), с който имаха спор относно трансфера на френския национал Антоан Гризман през лятото срещу сумата от 120 милиона евро, каквато бе сумата в освобождаващата клауза на договора му с „дюшекчиите“. Те обаче твърдяха, че Барса им дължи 200 милиона евро, защото според тях френският нападател е постигнал договорка с каталунците още през март, когато освобождаващата клауза е била по-голяма.

Сега Барселона заплати на Атлетико още 15 милиона евро, като според испанските медии тази сума е като компенсация за ранните преговори с Гризман. Официално обаче с тези пари каталунците си осигурят правото да преговарят приоритетно, в случай, че Атлетико реши да продава някои от своите футболисти. Не се съобщават имената на всички играчи от списъка, но се твърди, че става дума за петима футболисти, сред които и двама от титулярите – Саул Нигес и Хосе Мария Хименес. Сделката позволява на Барса с дадените пари да надвиши всяка оферта за тези играчи, когато те искат да напуснат Атлетико.

За да се стигне до евентуален трансфер между двата клуба, трябва да бъдат изпълнени три условия: Атлетико да иска да се раздели със съответния футболист, предложената сума да устройва клуба и самият играч да е съгласен да премине в Барселона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!