Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Обичайните заподозрени” насърчават децата да четат

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“
Снимка: БГНЕС

„Обичайните заподозрени” ще изнесат концерт „Билет срещу книга“ в Пловдив. Музикантите целят да насърчат децата да четат. Срещу билета си всяко дете ще получи книга, подходяща за възрастта му. Концертът е и в подкрепа на училищните библиотеки. Той започва от 16.30 ч. в двора на училище „Христо Г. Данов“ в града.

В предаването „Преди всички“ Стефан Вълдобрев разказа повече за проекта:

„Всичко започна много лично и затова мисля, че ще се получи много хубаво. Преди година Жени Лечева каза, че пише детска книга с неща, за които синът й Константин я е провокирал. Книгата стана готова, успешна. В началото на годината Жени и Иван ми се обадиха и разказаха за инициативата. Тогава имах представление в Пловдив – „Момчето от последния чин“. В тази пиеса аз играех учител по литература и заедно с мой ученик пишем роман, а аз го съветвам как се прави. Някак всичко стана много естествено. Решихме да направим събитието в двора на училище“.

Подхождам във всичко със същото любопитство, което съм имал на 14-15 години, сподели Вълдобрев и добави:

„Мисля си, че всяко нещо, което правя, е за първи път. Мисля, че това ми помага да запазя едно любопитство към света и това, което се случва около мен, и да го превръщам в текстове, лирика и музика“.

На 11 ноември в НДК предстои още един концерт на „Обичайните заподозрени“.

„Ще се пее и танцува нон стоп, както винаги. Ще представим около 25-26 песни. Ще има хубава визия, която направихме в Пловдив, в Античния театър на 1 септември. Измислихме начин да вкараме цялата зала в тази визия. Основното ще бъде музиката, текстовете и контактът между нас и публиката“, каза още Стефан Вълдобрев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна