Eмисия новини
от 16.00 часа

Разрешиха на ЦСКА София да модернизира "Българска армия"

Стадион "Българска армия" ще бъде реновиран.
Снимка: Архив

Министерският съвет е разрешил на ЦСКА София да модернизира стадион "Българска армия". Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Ето какво написа той:

"Преди минути, Министерски съвет гласува решение за определяне на съучредител за образуване на дружество от “Сердика спортни имоти” ЕАД-еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала. Създаването на съвместно дружество с “Арена ЦСКА” ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е “Професионален футболен клуб ЦСКА”ЕАД, ще позволи реализирането на инвестиционни проекти. 

Новосъздаденото дружество ще носи името “Спортни имоти Българска армия” АД с предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс “Българска армия”. Повече подробности - в официалното съобщение на ММС. Честито, армейци!".

С осъществяването на проекта ще се изпълнят и целите, залегнали в Приоритет 60 "Цялостна реформа на българския спорт - за насърчаване укрепването на здравето и физическата активност, практикуването на спорт и развитие на спорта за високи постижения" от Програмата за управление на Правителството на Република България за периода 2017-2021 г., пише в съобщението на МС.

Реализирането на проекта ще осигури оптимални условия за играчите, длъжностните лица и телевизионните оператори, за да могат те да осъществяват, наблюдават и предават футболните срещи без затруднения.
Целта на проекта е да се намери дългосрочно решение за осигуряване на модерно съоръжение, отговарящо на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

Още от