Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неонатологията на УМБАЛ "Пловдив" получи модерен кувьоз

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив" от дарителската кампания на Фондация "Нашите недоносени деца" и Асоциация на банките в България. По думите на началника на отделението д-р Диана Аргирова кувьозът ще отговори на нуждите на най-малките пациенти. 

„Кувьозите са ежедневно необходими, защото имитират майчината утроба и позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета“, допълни д-р Аргирова. 

Тя припомни, че  всеки ден между 10 и 20 бебенца се обгрижват в отделението и имат нужда от инкубаторите. Много често родените с ниско тегло престояват повече от месец в болницата, а не са изключение и случаите, когато биват изоставяни от своите родители. 

В момента вече четвърти месец, специалистите полагат грижи за недоносено бебенце с тежки увреждания, за което не може да бъде намерено приемно семейство, разказа д-р Аргирова.

Бившата окръжна болница е една от шестте болници, които получават дарение от инициативата на Асоциацията на банките и Фондацията“Нашите недоносени деца“. Медицинската апаратура за подпомагане лечението на недоносени деца е на обща стойност над 55 000 лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия