Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Caterpillar след слаби финансови резултати за последното тримесечие

Американският индустриален гигант Caterpillar представи по-ниски от очакваното печалби и приходи през второто тримесечие и в същото време намали оценката си за печалбата на акция за цялата 2019-а година.

През третото тримесечие базираната в Диърфийлд, Илинойс компанията за тежка механизирана техника за минно-добивната промишленост, строителството и селското стопанство,  отчете понижение на нетната печалба с близо 8% до 1,49 млрд. долара, или $2,66 на акция, спрямо 1,73 млрд. долара, или $2,88 за акция преди година, като изключвайки извънредните разходи печалбата се понижи до $2,86 за акция при очаквания на Уолстрийт за $2,90.

Продажбите (приходите) на Caterpillar Inc. пък се свиха с 6,2% до 11,97 млрд. долара при осреднена прогноза за приходи в размер на 13,41 млрд. долара.

В същото време голямата американска компания понижи и прогнозата си за печалба в рамките на цялата 2019-а година до диапазона между $10,09 и $11,40 за една акция, което е под предишната оценка за печалба в "по-ниския край" на диапазона между $12,06 и $13,06 за акция.

След слабия финансов отчет акциите на Caterpillar се понижиха с над 4% на извънборсовата търговия, преди обаче да заличат напълно първоначалния спад, търгувайки се около вчерашното ниво на затваряне малко под $134 за акция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени