Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Персонажите от комедия дел арте оживяват в София

Италианската трупа „Призма театро“ гостува със спектакъла „Светът на Арлекино“ за Седмицата на италианския език у нас

Верена Витур, маестро Карло Бозо, проф. Веселина Раева, Невена Праматарова, Дзелия Каталано и Джакомо Бишелие (отляво надясно)
Снимка: Здравко Петров

Италианският културен институт отбелязва 19-ото издание на Седмицата на италианския език с разнообразни културни събития под мотото „Италианският език на сцената“. Специално за празника в София пристига пътуващата трупа „Призма театро“. Актьорите от прочутата театрална компания на маестро Карло Бозо ще зарадват публиката със спектакъла „Светът на Арлекино“. Световноизвестният италиански режисьор, актьор и драматург маестро Бозо ще се превъплъти в образа на стария търговец Панталоне и заедно със своите актьори ще представи театралния жанр, който се развива в Италия през 16 век и е запазен и до днес там и във Франция. 

Маестро Карло Бозо е преподавател и основател на театралната школа AIDAS във Версай, Франция, където обучава актьори от цял свят в стила на средновековната италианска комедия.

Гостуващите спектакли можете да гледате на 23 октомври от 16 ч. на метростанция Сердика II – вход откъм църквата „Света Петка“ и на 24 октомври от 17.30 ч. на площад „Света Неделя“.

В „Артефир“ гостуваха Верена Витур, директор на италианския културен институт в София, маестро Карло Бозо, актьорите Дзелия Каталано и Джакомо Бишелие от трупата „Призма театро“ и проф. Веселина Раева, ръководител на магистърската специалност „Публична реч“ при НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, артистичен директор на събитието.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна