Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър „София“ кани на „Вечеря“ с интригуваща история, будеща и размисъл

Снимка: sofiatheatre.eu
„Вечерята“ по едноименния роман на Херман Кох е най-новото заглавие в афиша на Театър „София“. Това произведение носи световно признание на холандския писател, телевизионен продуцент и актьор, автор на вестникарски колонки и разкази. Обичайно той вплита в едно сатира, драма, съспенс и психологически трилър.

Романът на Кох е издаден през 2009 година и оттогава досега е преведен на 55 езика. Само в Европа са продадени над 1 милион екземпляра.

Централно място във „Вечерята“ заема въпросът до каква степен родителят е отговорен за постъпките на детето си. Историята се разиграва в рамките на една единствена Ивайло Герасков в сцена от спектакълавечер.

Режисьор на спектакъла е проф. Пламен Марков, автор и на драматизацията. Участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Бистра Иджома Окереке, и студенти от НАТФИЗ "Кр. Сарафов".

Героят на Ивайло Герасков в пиесата е политик, но извън щампата - разказа пред Радио София самият актьор. Първоначално несимпатичен, постепенно започват да излизат моралните стойности на човека. Стига се до ситуация, в която трябва да спасиш детето си от наказание. Но дали моралното спасение не е по-важно? И дали така не спасяваш себе си? Дали истинските мотиви не са егоистични?

До края на този месец премиерните спектакли са на 25 и 29 октомври.

Чуйте повече в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени