Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое с разгромна победа при дебюта на Херо

Берое разгроми Ботев (Враца) с 4:0.
Снимка: beroe.bg

Отборът на Берое спечели с 4:0 срещу гостуващия Ботев (Враца) в първия мач от 14-ия кръг на Първа футболна лига. Мачът беше дебют на старши треньора Димитър Димитров – Херо начело на старозагорци.

На трибуните беше и новият национален селекционер Георги Дерменджиев с помощниците си Неделчо Матушев и Елин Топузаков.

Още в 4-ата минута Ибрахима Конте се възползва от лошо върната топка от бившия национал Апостол Попов към вратаря на Ботев Красимир Костов и откри резултата.

В началото на второто полувреме Конте вкара втори гол за Берое. Нападателят засече с крак центриране на Александър Василев от ляво и простреля вратата на гостите. В 53-ата минута топката срещна напречната греда след шут от фаул на Иван Минчев от домакините.

Капитанът на Берое Мартин Камбуров реши всичко в срещата в 67-ата минута, когато се разписа от дузпа. Наказателният удар бе отсъден от Георги Давидов за задържане на нападателя в наказателното поле, за което Венцислав Керчев получи директен червен картон. Голът беше под номер 225 в първенството за 39-годишния Камбуров. Той е втори във вечната ранглиста на България след Петър Жеков, който има 253 попадения в елитния футбол.

Димитър Димитров - Херо е доволен от дебюта си в Берое.

Влезлият като резерва Зоран Йосипович вкара четвъртия гол в 88-ата минута. Вратарят Костов отрази първия му удар, но при добавката той не сгреши.

С успеха „зелените“ от Стара Загора се върнаха на шестото място в класирането с 21 точки, а Ботев остава 12-и с 12 точки.

От 16:00 часа Локомотив (Пловдив) приема Черно море. Шампионът Лудогорец гостува на Царско село от 18:30 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!