Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима задържани за вандалския акт в Черноочене

| обновено на 30.10.19 в 14:20
Снимка: архив

Един от кандидатите за кмет на община Черноочене - Ниязи Раиф - съобщи, че синът му е сред петимата задържани за палежите и погрома в района в нощта след изборите. До момента близките на задържаните не знаят какво се случва с децата им и дали ще им бъдат повдигнати обвинения, твърди Раиф. 

Петимата са задържани вчера следобед в полицейското управление в Черноочене, след което са отведени в Кърджали.

"Не знам дали синът ми е участвал във вандалския акт, не мога да говоря с него. До този момент никаква информация не са ни дали! Задържани са ей така, с някаква клевета от страна на дългогодишния кмет. През цялата кампания той ни наричаше с обидни приказки - че сме привърженици на ГЕРБ, гяури сме, разделители сме".

Избраният за кмет на Черноочене Айдън Осман смята, че полицията трябва да си свърши работата бързо и професионално:

"Надявам се докрай да доведат нещата. Вече имаме неофициална информация за задържани петима човека. За съжаление подбудите са политически, а деянието е криминално".

В Черноочене няма напрежение. Местните хора определят случилото се като част от изборните страсти. Според представители на местната управа, сред задържаните има активисти на политическа сила.

В няколко села на общината и в общинския център непосредствено след изборите в неделя бяха изпочупени стъклата на прозорците на кметствата, а в Черноочене бяха струпани множество гуми, като целта, според местни жители, е била те да бъдат запалени:

"Иззети са 500 гуми от автосервизи с цел палеж. Тотален погром е това. Ние ги знаем! Буквално мога да кажа, че това са децата на кандидатите“, коментира Айдън Осман.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени