Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Жеков замени Владо Николов като треньор на волейболния Левски

Андрей Жеков (вляво) пое поста от Владо Николов.
Снимка: ВК Левски София

Андрей Жеков ще води и мъжкия волейболен отбор на Левски през този сезон на Суперлигата. Той заменя на поста Владимир Николов, който бе начело на тима през последните две години.

Николов ще се концентрира върху организационните дела на клуба и превръщането му в един от водещите у нас, съобщиха от клуба. Дългогодишният капитан на националния отбор е президент на "сините", като от есента на 2017 г. съчетаваше и треньорската функция.

Жеков бе привлечен в клуба през март като асистент на Николов, а през този сезон е старши треньор на отбора за юноши до 19 г., който започна с две категорични победи участието си в първенството. Петима от състезателите в тази формация са важна част и от мъжкия отбор. 

Дебютът на бившия национален разпределител начело на представителния отбор ще бъде утре срещу носителя на суперкупата Хебър. Срещата е от 18,30 ч в зала „Христо Ботев”.

„Андрей Жеков да заеме мястото ми бе най-логичното нещо. Той бе поканен в клуба именно с една дългосрочна цел, свързана с мъжкия отбор. Андрей получи достатъчно време, за да се ориентира в обстановката и вярвам, че сега е най-подходящият момент да поеме нещата. Ще има цялата подкрепя от мен и партньорите ми в Левски София и му пожелавам успех. Пред нас има много работа в организационен план и искам да вложа повече енергия в тази посока. Предстои ни откриване на изцяло нова спортна база, с което са свързани много усилия – както в подготвителния период, така и в първите месеци след практическото й завършване. Надявам се още през още през следващата година резултатите от нашата работа да започнат да се виждат”, коментира Николов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!