Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров записа 20-а победа за сезона

Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров изравни най-доброто си постижение на Мастърс 1000 турнира в Париж в зала, като се класира за третия кръг.

Българинът се наложи над №12 в схемата Давид Гофен от Белгия със 7:5, 6:3 след час и половина игра Така той записа 20-а победа за сезона в своя мач №40 и надигра този съперник за пети пореден път и общо осми от девет срещи на ниво ATP Tour.

Белгиецът проби на нула след отлична игра на ретур и грешки на Димитров и поведе с 2:1 в началото на срещата. В шестия гейм Григор върна брейка. Той поведе с 30:0 и реализира втората възможност след форхенд в аут на Гофен. Веднага след това българинът трябваше да отразява пак точка за пробив и той се справи с отличен сервис, за да поведе с 4:3. Давид не издържа психически в 12-ия гейм. Той сервираше за влизане в тайбрек, но след три грешки губеше с 0:40. Димитров успя още при първия сетбол след топка в аут на съперника.

Във втория гейм на следващия сет 27-ият в света българин пропиля цели пет точки за пробив, от които три бяха поредни. След двойна грешка на Гофен Григор стигна до две нови възможности за брейк в шестия гейм и реализира втората след форхенд в аут на опонента. Веднага след това Димитров затвърди убедително и поведе с 5:2. След това при 5:3 първата ни ракета сервираше за място в третия кръг. Той поведе с 40:15 и успя при първия мачбол.

Григор записа 68 процента вкаран първи сервис и 80 процента спечелени точки при разиграването му. Той записа осем аса при две двойни грешки.

Следващият съперник на 28-годишния хасковлия е петият в схемата Доминик Тийм срещу когото балансът му е равен 2-2 победи. За последно те играха в групата на финалите на АТР  в Лондон през 2017 г., когато Гришо надделя над австриеца в драматичен мач с 6:3, 5:7, 7:5 по пътя към титлата.

Григор Димитров


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна