Eмисия новини
от 16.00 часа

„Лъжи ме, обичам те“- премиера на театър „Бонини“

Снимка: Фейсбук

След като гледа пиесата „Лъжи ме, обичам те“, Златна Костова възкликна: „Ако любовта съществува, то тя съществува независимо от дребните лъжи, до които всеки прибягва в живота си.“

Авторът на „Лъжи ме, обичам те“ е английският сценарист Алън Ейкбърн, известен като "най-жлъчния съвременен комедиограф, с многопластова ирония, хумор и тъга, вплетени в повече от 75-те му пиеси, които го правят един от най-успешните и популярни драматурзи в страната и по света.“

Христо Бонин представя в „Сценична треска“ пиесата, в която един малък екип е вложил огромно количество любов талант, вдъхновение и  много смях.

В екипа са основателите на театър „Бонини“ – Светла и Христо Бонини. Те участват и в актьорския състав, редом с Герасим Георгиев - Геро, Стефания Колева, София Бобчева и Димитър Живков. Преводът на пиесата е на Златна Костова, постановка - Малин Кръстев, художник е Николай Николов.

Малък - голям театър, бутиков театър“, безкомпромисен театър – така Златна Костова определя театър „Бонини“.

„Те са млад и малък театър и „Лъжи ме, обичам те“ е едва третата им пиеса. Нямат си дом, сцена и пътуват постоянно из страната. Голямото неудобство за публиката е липсата на билети, защото билетите за техните представления свършват за месеци напред. Но каква радост са пиесите, които влизат в репертоара на театъра!“ – коментира Костова.

За Светла и Христо, които движат всичко свързано с театъра – от репертоарния план до най-малките подробности на цялата организация, включително бизнеса и рекламата, тя говори с възторг. 

„Бонини не знаят какво е полупълна зала, те не знаят дори какво е празно място!“ 

„Лъжи ме, обичам те“ е перфектна поредица от ситуации, се казва в анонса към пиесата.

Създадена през 60-те години на миналия век, днес тя ще ви накара да осъзнаете колко е трудно да имате извънбрачна афера преди появата на мобилните технологии, разчитайки на стационарни телефони за тайните си авантюри. В крайна сметка, малките лъжи са простими в името на любовта – посочват от театър "Бонини". 

Чуйте интервюто с Христо Бонин в звуковия файл.


Още от