Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второкласници гостуват на Археологическия музей за открит урок по "Околен свят"

Второкласници от столичното 18-о училище „Уилям Гладстон“ ще бъдат гости на Националния археологически институт и музей към Българската академия на науките. Целта на посещението е децата да затвърдят знанията си по предмета „Околен свят“ чрез обучение в музея.

Там ще бъде и заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, която ще представи дейностите на музеите към БАН по програмата "Образование с наука".

Инициативата е част от програмата на просветното министерство „Образование и наука“, чиято цел е чрез посещение на музеи и институти на БАН учениците да обогатят наученото в клас по дисциплини като Математика, Природни науки, Информационни технологии, Български език и литература, История, География, Биология и Гражданско образование. Програмата се финансира с 500 000 лева от министерството като към момента тя е насочена основно към учениците от София, но предстои обхватът й да бъде разширен.

По време на посещението им в Археологическия институт и музей към БАН второкласниците ще бъдат въвлечени в тайнствата на археологията и дебрите на историята чрез разглеждане на богатата колекция от експонати там и чрез неформални методи на обучение като дискусии, игри, учене чрез правене и чрез преживяване.

Програмата на музея е разработена на достъпно за учениците ниво и в обвързана с учебния план по предмета „Околен свят“ за 2 клас и по-конкретно с темата „Моето родно място и неговите забележителности“.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени