Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал и Джокович преодоляха французи в Париж

Рафаел Надал спечели дербито на левичарите срещу Адриан Манарино.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Номер 2 в ранглистата по тенис при мъжете Рафаел Надал преодоля Адриан Манарино (Франция) със 7:5, 6:4 в първия си мач на Мастърс 1000 турнира в Париж.

При титла испанският левичар ще измести от върха Новак Джокович. 

Надал контролираше събитията на корта през цялото време, като реализира пробиви в края на всеки от сетовете и така си гарантира среща със Стан Вавринка в следващия 3-и кръг на турнира.

В първия сет Манарино спаси три сетпойнта, но испанецът- за когото това беше първи мач от "Лейвър къп" насам, успя да затрудни максимално противника и да направи пробив с бекхенд.

Във втория сет мачът вървеше със спечелени подавания, до момента в който Манарино направи два чудесни подаръка за опитния испански Матадор. Накрая французинът допусна нова грешка от форхенд и така Надал продължава в следващия кръг.

Преди това Новак Джокович се класира за третия кръг в зала "Акорхотелс Арена" след победа със 7:6 (2), 6:4 над французина Корентен Муте за 1:47 часа игра.
В следващият кръг негов съперник ще бъде Кайл Едмънд от (Великобритания), който се наложи над 14-Диего Шварцман (Аржентина) - 7:5, 6:3.

Александър Зверев (Германия) официално ще защитава титлата си във финалния турнир на АТР, след като Жо-Вилфрид Цонга отстрани Матео Беретини (Италия) с 6:4, 6:3.

Австриецът Доминик Тийм, който е номер 5 на турнира във френската столица и вече има билет за Лондон, се справи с канадеца Милош Раонич със 7:6 (5), 5:7, 6:4 и днес се изправя срещу Григор Димитров 

Мачът е втори в програмата на централния корт (след Жереми Шарди - Кристиан Гарин), който започва в 12:00 часа българско време.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна