Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на първи четвъртфинал в Париж

Григор Димитров
Снимка: БТА

Българинът Григор Димитров за първи път в кариерата си стигна до четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в зала в Париж.

Той записа трета поредна победа в зала "Акрохотелс Арена", като се наложи над петия поставен Доминик Тийм от Австрия с 6:3, 6:2 за 71 минути игра и записа най-доброто си представяне в сериите Мастърс 1000 за 2019 година пред погледа на родителите си Мария и Димитър Господинови.

Григор стигна до пробив в четвъртия гейм. Той се възползва от отворилата му се възможност, след като топката на съперника от бекхенд излезе в аут. Веднага след това 28-годишният хасковлия затвърди за 4:1 със сервис гейм на нула. При 5:3 Димитров подаваше за спечелване на сета. Той поведе с 40:0 и реализира втората възможност с отличен сервис по диагонала.

Българинът проби за 2:1 в маратонски гейм, когато използва петата си възможност за брейк.Димитров продължи да бъде по-концентрираният и проби несигурния Тийм отново за 4:1.При 5:2 Гришо сервираше за спечелването на срещата. Поведе с 40:0 и вдигна триумфално ръце при втория мачбол след отличен сервис по диагонала.

Той завърши срещата с 67 процента вкаран първи сервис и невероятните 88 процента спечелени точки при разиграването му. В целия мач Димитров не даде точка за пробив на съперника, а сам реализира три брейкбола от седем възможности. Той постигна 19 печеливши удари срещу само 10 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на българина е 42-ият в ранглистата Кристиан Гарин. Чилиецът спаси три поредни мачбол в тайбрека на третия сет преди да победи Жереми Шарди след 6:7, 6:4, 7:6(6). Григор и 23-годишният Гарин не са срещали до момента.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна