Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем отличия "Константин Величков" за учителите

Отличените учитери
Снимка: https://www.mon.bg/

Министерството на образованието и науката отличи осем учители от страната с наградата "Константин Величков" за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69, а за първи път беше връчена награда на победителя от първия конкурс за най-добър час в музей. Получи я Нина Караиванова от Основното училище "Екзарх Антим Първи" в Пловдив за часа по "Околен свят" за второкласници, състоял се в Етнографския музей в града.

В категорията "Работа с ученици с изявени дарби" са били отличени Зарка Гайдарова от Средното училище "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица и Гергана Николова от Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас. Двете учителки развиват таланта на децата в областта на математиката и прилагат иновативни подходи в обучението.

Победителите в категорията "Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение" също са двама. Учителят по английски език в Основното училище "Христо Ботев" в село Камбурово, община Омуртаг, Евгени Колев е награден заради активната си работа по Механизма за обхват на деца и ученици и за преодоляването на ефектите от сегрегацията в училището.

Педагогическият съветник на Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика "Христо Ботев" в Свиленград Нели Щерева консултира деца с проблемно поведение за кариерна ориентация и ги насочва към занимания по интереси.

За принос в развитието на способностите на децата в науките, технологиите, предприемаческите умения, изкуствата, спорта са наградени трима учители - Елка Трифонова от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин, заместник-директорът по учебно-производствена дейност в Професионалната търговска гимназия "Н. Й. Вапцаров" във Враца Мариана Павлова и Цецка Маркова-Енчева от Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" в Русе.

Носителите на наградата "Константин Величков" са получили грамоти, книги, както и по 1000 лв. парична награда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени