Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият районен кмет на „Овча купел“: Водещото трябва да е гражданското

Снимка: БТА

Искам да консолидирам гражданските усилия, за да не се разпилеят, заяви пред БНР Ангел Стефанов от „Демократична България“, който спечели балотажа за районен кмет на „Овча купел“.

“Успяхме да обединим всички инициативни комитети, които работиха много активно през последните няколко години. 6 инициативни комитета успяха да се обединят зад моята кандидатура, след това тя беше припозната от т.нар. градска десница. Водихме продължителна и позитивна кампания, в която имаше елементи на градивна критика. Успяхме да обединим енергията и желанието на хората за промяна“, коментира той в предаването "Преди всички".

Стефанов призна, че районните кметове нямат големи правомощия и собствен бюджет, с който да решават проблемите. Гражданите са им най-големият ресурс и най-силният инструмент за управление, подчерта той.

Новият районен кмет на „Овча купел“ обеща да се създаде работещ обществен съвет, който едновременно да подпомага работата на районната администрация, но в същото време да бъде „будната съвест“ и да контролира дейността й.

Близо половината от районните кметове не са от ГЕРБ, подчерта Стефанов и добави: „Сигурен съм, че ГЕРБ и новият състав на Общинския съвет ще подхожда по различен начин към районните администрации“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна