Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица започва в Шампионската лига с гостуване във Франция

Марица гостува на Кан в първия си мач от ШЛ
Снимка: БГНЕС

Българският волейболен първенец Марица (Пловдив) научи програмата по дни и часове на пет от шестте двубоя в Група "Е" на Шампионската лига.

Маричанки са в група с руския шампион Динамо (Москва), френският шампион РК Кан (Кан), където играе бившата волейболистка на шампионките Мира Тодорова, и Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия).

Както и преди година, шампионките на България започват с гостуване на френския първенец. Тогава това бе Безие, а сега е Кан. Двубоят ще бъде на 19 ноември (вторник), от 21:30 наше време в зала "Пале дьо Виктоар" във френския средиземноморски град.

Първото домакинство на "жълто-сините" в най-силния европейски клубен турнир ще бъде срещу Динамо на 27 ноември (сряда), от 18:30 в зала "Колодрума" в Пловдив.

Следват две гостувания в Русия – на Уралочка на 17, 18 или 19 декември в единствената среща, за която все още не са обявени точни дата и час, и на Динамо на 23 януари (четвъртък), от 18:00 часа в Дворец спорта "Динамо" в Москва.

Шампионките на България завършват с две домакинства в "Колодрума" – срещу Кан на 5 февруари (сряда), от 18:30., и срещу Уралочка на 18 февруари (вторник), отново от 18:30 българско време.. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени