Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеста поредна година международен форум за иновации "Innovation Explorer"

Don’t Mind the Gap: Innovation Explorer 2020

"Това е за лудите. Тези, които не пасват. Бунтовниците. Създателите на проблеми. Кръглите колчета в квадратните отвори. Тези, които виждат нещата по различен начин. Не са любители на правилата. И нямат уважение към статуквото. Можете да ги цитирате, да не сте съгласни с тях, да ги прославите или оскверните. Единственото нещо, което не можете да направите, е да ги игнорирате. Защото променят нещата. Те тласкат човешката раса напред. И докато някой може да ги вижда като луди, ние виждаме гениите. Защото хората, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.” Реклама на Apple (1997)

На 20.02.2020 в София Ивент Център ще се проведе за шеста поредна година международният форум за иновации Innovation Explorer. Събитието което в началото на всяка следваща година провокира бизнеса в България да мисли за бизнес развитие, повече инвестиции в по-добро икономическо образование и иновации у нас.

В компанията на един от топ 100 лектори на Wired - Герд Леонард от Швейцария, една от топ 100 най-влиятелни жени лидери на Forbes - Йене Асегид от Етиопия, една от топ 100, най-влиятелни жени в космонавтиката - Адриана Мараис от Южна Африка, тази година събитието провокира да стигнем още по-далеч напред в бъдещето. С участието на новите инвестиционни фондове на Българския пазар - Bright Cap Ventures, Innovation Accelerator, Empact Fund ще ви отведем на пътешествие 10 години напред във времето и каква смятаме да оставим България тогава.

Сред темите за 2020 година попадат 10-те най-важни неща, които трябва да знаете за бъдещето, как се раждат иновациите, как се раждат държавите иноватори, кои са секторите способни да генерират икономически чудеса у нас и защо стратегиите са дългосрочни, а лидерите се обучават.

Сред топ-лекторите ще видите наживо в България още: Тим Кемп от PwC (Англия), Филип Буланже от Асоциация на професионалните оратори (Франция), Мадлена Комитова (Виена), Даниел Лорер, Павел Езекиев, Левон Хампартцумян, Ана Хира (България), модериани от най-добрите български журналисти Ирина Недева (БНР), Иван Бедров (радио Свободна Европа), Миролюба Бенатова, представители на “Заедно в час”, Innovation Starter и др.

Не пропускайте да закупите билет с цена за ранна регистрация на www.innovationexplorer.bg до края на януари 2020 г.!

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Kaufland, HPE operated by Selectium, Microsoft Bulgaria и в партньорство с българската иновационна екосистема, представена от над 50 организации.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна