Eмисия новини
от 16.00 часа

Два спектакъла на режисьора Боян Иванов гостуват в София на 6 и 7 ноември

2
Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“. Снимка: архив КДТ „Иван Радоев“ - Плевен
Снимка: @TheatrePleven

Боян ИвановПредставленията „Мълчаливи предания“ и „Натюрморт със затлъстял племенник“ ще гостуват в две последователни вечери на софийската публика. Те са в репертоара на два различни театъра и са много различни като театрален език, но общото между тях е, че и двете постановки са на режисьора Боян Иванов.

На 6 ноември на сцената на Театър „Българска армия“ ще бъде представен спектакълът за възрастни „Мълчаливи предания“ на Държавния куклен театър във Варна. Представлението е отличено с няколко награди на XVI Международен куклен фестивал „Златният делфин“, Варна 2014: Награда за режисура и хореография (раздел спектакли за възрастни) на Боян Иванов и Татяна Соколова, Награда за сценография на Свила Величков, Награда за видео и компютърна анимация на Тодор Тодоров, Награда за оригинална музика (раздел спектакли за възрастни) на група IRFAN, Награда за женска роля на Евгения Василева, както и с „Икар“ 2015 – специално отличие за ярка и въздействаща образност на спектакъла „Мълчаливи предания“.

На 7 ноември, отново в Театър „Българска армия“, ще гостува спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“, който е в афиша на Плевенския драматичен театър „Иван Радоев“ и е част от поредицата събития, посветени на 100-годишнината на театъра. Автор на пиесата е съвременният румънски драматург, актьор и режисьор Йон Сапдару.Галерия

Още от

Идва "Нощта на театрите"

обновено на 15.11.19 в 12:04