Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JP Morgan: По-бавната икономика на САЩ не означава рецесия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят и изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън заяви във вторник, че отслабването на икономиката не би трябвало да подсказва за риск от рецесия.

Говорейки пред бизнес телевизията CNBC, той изрази надежда, че разногласията в глобалната търговия ще бъдат разрешени. Джейми Даймън посочи, че настоящата администрация на Белия дом обръща внимание на развитието на търговията в Китай, за разлика от предишните.

Шефът на една от най-големите американски банки също така каза, че предприетата от Федералния резерв "пауза в нивата на лихвените ставки може би не е лоша идея" и че централната банка на САЩ се ръководи от "умни хора, които действат разумно".

Ръководителят на Федералния резерв на Далас Робърт Каплан също беше цитиран да казва, че е "много малко вероятно" САЩ да бъдат ударени от рецесия, добавяйки, че потребителските разходи остават силни.

Неговото изявление е в синхрон с това на други служители на централната банка, които твърдят, че политиката на Фед е "там, където трябва да бъде".

По-рано днес неговият колега - президентът на Федералния резерв на Ричмънд Томас Баркин пък заяви, че американската икономика ще остане на "добро място", докато потребителите продължат да харчат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени