Eмисия новини
от часа

Детски финансов театър на национално турне

Снимка: БГНЕС

Детският финансов театър „Въртележка на парите“ тръгна на национално турне. Днес предстои представление в Русе, а утре във Варна.

Първото представление от турнето беше вчера във Велико Търново. То се превърна в изключителен празник, залата беше препълнена, като присъстваха над 270 души, посочи пред БНР Росица Вартоник – председател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“.

„Оказва се, че родителите не говорим толкова често и толкова открито за това какво е семейният бюджет, как се печелят пари, как се разпределят парите в семейството. Този разговор в голяма част от семействата липсва. Хубаво е да се започне отнякъде“, изказа мнение тя в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

По думите ѝ пиесата е урок-спектакъл – част от програмите по иновативна финансова грамотност за парите и други важни неща. Тя може да бъде поставена във всеки клас и училище, подчерта Вартоник. 

Тя разказа, че в представлението, чисто по детски, се обяснява за видимите и невидимите разходи, които имаме в семейството.

Приятелството, семейството и важните неща в живота също са част от постановката, отбеляза още Росица Вартоник. 

В спектакъла участват деца-актьори от Враца.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Още от

„Умно село“ на 20 години

публикувано на 21.11.19 в 16:11
Васил Димитров в студиото на „Нощен Хоризонт“

Почина актьорът Васил Димитров

публикувано на 21.11.19 в 12:56