Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас събира автентични бургаски рецепти

Община Бургас търси най-автентичните и интересни бургаски рецепти, които ще издаде в книжка за празника на града - Никулден. В предизвикателството могат да участват всички бургазлии, които пазят или знаят от бабите и дядовците си рибни или местни ястия и ги изпратят в срок до 15-ти ноември на e-mail: media@burgas.bg 

Най-добрите от тях ще бъдат селектирани и отпечатани в рецептурник, който ще бъде подаряван на празника на Бургас - 6-ти декември, Денят на свети Николай Чудотворец.

Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 местни и типично бургаски кулинарни ястия, които раздаде на своите жители като подарък за градския празник, а поради силния интерес рецептурникът "Вехти бургашки гозби" бе преиздаден и изчерпан за отрицателно време на миналогодишния Никулден.

Този път сборникът с любими и вкусни рецепти няма да бъде просто преиздаден, а ще бъде като логично продължение на предходното издание и ще включва различни рецепти.

Така уникалните ястия ще бъдат запазени по най-добрия възможен начин, превръщайки се в безценен подарък за всяка кухня, а притежателите им - в изкусни кулинари и майстори на рибните и морски бургаски специалитети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!